BEAT STREET

"Beat Street" - grupa nastala 1992. godine kao rep grupa, sa prosekom godina od 13 do 16, čija je pesma "Snežana", iako demo, imala razmere lokalnog hita.

Prvi koncerti koje su održali su bili neočekivano uspešni, što je bio kasnije povod za RTS-ovu emisiju o Beat Street-u "Talenti" 2000. godine.

Prvi veći nastup bio je festival "Mešam" 1992. godine sa pesmom "Samo jedan sat" gde su osvojili nagradu publike.

Krajem 1994. godine pojavljuju se dve njihove pesme u "dance ritmu", na najslušanijim radio stanicama u Beogradu, a pesma "Opsesija" postaje hit godine i najavljuje prvi album "Napokon" koji izlazi 1995. godine.

Bili su učesnici svih renomiranih manifestacija, festivala, dodela nagrada, itd. Većinu svojih albuma izdali su i u inostranstvu, za naše ljude, kao i video kasetu sa spotovima.

Kad je grupa postala popularna, nastupala je na raznim prostorima bivše Jugoslavije. Poznati su i po tome sto je na velikim nastupima uz pomoć plesnog kluba "Beat Street"-a na bini uvek bio veliki broj učesnika, ljudi koji su bili dugogodišnji članovi u plesnom klubu "Beat Street".

Osnovna muzička ideja grupe, čiji naziv znači "Ritam ulice", je podrazumevala progresivnost - sve novo u muzici i igri.

 

U samom početku, kao igračka grupa "Black Beat", petnaestogodišnji članovi grupe držali su časove rep igre kao začetak hip-hopa i street dance igre u Srbiji.

Vrlo brzo "Black Beat" ime grupe menjaju naziv u "Beat Street" i postaju muzička demo rap grupa. Izdavanjem prvog albuma započeli su prvi dance–pop zvuk u Srbiji i osnovali plesnu školu "Opsesija".

Sportsko Udruženje "PK Beat Street"  je plesni klub nastao kao logičan sled i bio je dugo godina član Plesnog Saveza Beograda i njegovog Upravnog odbora i uticao na granu razvoja modernih plesova, a periodično i član drugih domaćih i stranih saveza.

Zbog velike ljubavi prema igri i obrazovanju stečenom širom sveta, autori su prvog programa  za moderne plesove, registrovanog pri  Ministarstvu sporta.

Plesni klub "Beat Street" čini samo 10 članova osnivača i oni koji polože svih 12 nivoa u BIC-u .

Neke od hitova najpopularnije grupe 90tih možete videti na njihovom kanalu: https://www.youtube.com/user/Lakkovi