Seminari

 
 
 
 
 

U okviru obrazovanja polaznika Beogradskog Igrackog Centra, a u cilju njihovog  što bržeg razvoja I napredovanja, po sezoni ili godini igranja za sve članove organizovani su seminari koji se održavaju u sedistu Beogradskog Igračkog Centra, na Novom Beogradu. U skladu sa idejom da svi članovi koji žele profesionalno da se bave plesom  maksimalno napreduju u skladu sa svojim mogućnostima, omogućeno im je pohađanje 7 seminara (jedan po godini igre, a u skladu sa nivoom znanja o plesu, motorikom, poznavanjem svog tela I svojih mogućnosti…).

Seminare drže glavni instruktori BIC-a kao I muzičari,glumci,šminkeri,majstori tai chia, medicinska lica, koreografi  koji nisu naši članovi ,tačnije ljudi raznih profesija koji mogu da doprinosu razvoju celokupne slike profesionalno obrazovanih modernih igrača.

 

 
 
 

I SEMINAR  “U SENCI PODIJUMA”

Obrađuje sve ono što je neophodno da zna igrač koji na bini treba da daje  svoj maksimum. Šta je ono što je osnova da bi svaki izvođač bio odličan a ne samo dobar?

Obrađuje sledeće teme: Stav tela, Groove,  tacnost, tehniku, timski rad, Energiju,Glumu, Pevanje I  Gestikulacija.

II SEMINAR  “MTV STYLE”

Bavi se najpoznatijim muzičkim izvođačima – igračima koji su svojim  idejama pomerili granice scenskog nastupa, tvorci su novih stilova u muzici I plesu I svakako su nepresušan izvor inspiracije svim igračima širom sveta.

III SEMINAR  “100% IGRA”

Cilj ovog seminara je da igrač  bude što toga da je umetnost mnogo toga,a da igra mora da bude jako široko shvaćena kako bi bila kvalitetna I uvek zanimljiva. Članovi se uče kako da budu  svesniji sebe, prostora koji koristi, rekvizita, partnera I drugih igrača u numeri koju izvodi.

IV SEMINAR  “MOVIE STYLE”

Obrađuje najpoznatije filmove I tematike koji su obelezili razne periode u plesu.

V SEMINAR   “BRODWAY STYLE”

Ovaj seminar je posvećen najpozntijim predstavama koje su proslavile ples. Njega pohađaju polaznici kojima je to peta godina igranja I koji su da sada trebali da usvoje sve bitne elemente iz prethodnih seminara I da pokušaju  sad da kroz ples I glumu dočaraju atmosferu koja je zadata .Obradjuje se I scenska šminka, poznavanje  I prepoznavanje ritma u muzici…

VI SEMINAR “NAJPOZNATIJI KOREOGRAFI”

Obrađuje najpoznatije koreografe koji su svojim radom obeležili modernu igru , koji su svojom raznovrsnošću I originalnošću u plesu  dali svoj pečat I obeležili epohe  sa određenim stilom igre.

VII SEMINAR “BEAT STREET”

Ovaj seminar je kruna rada svih igrača koji treniraju sedam I više godina   u Beogradskom  Igračkom Centru,I predstavlja povezivanje svih sfera u modernom pristupu umetnosti  I  scenskim nastupima.

Pored standardnih obrazovnih seminara BIC/a , na oglasnim tablama uvek postoje informacije u slučaju dolaska stranih koreografa I grupa I edukativnih seminara koji se dešavaju u zemlji ili region.